Kennel Järvenalhon

Nimeni on Ritva Levänen ja olen kasvattanut rottweilereita kennelnimellä Järvenalhon vuodesta 1990. Tuohon aikaan toivomuksena oli, että kasvattajilla olisi suomenkielinen kennelnimi. Asun Littoisissa tontilla nimeltä Järvenalho, josta kennelnimeni on saanut nimensä. Kennelnimi on myönnetty 24.8.1989. Olen ollut mukana Suomen Rottweileryhidstyksen toiminnassa ja kursseja on tullut käytyä vähän joka osa-alueelta kasvatustyöstä-koetoimintaan. Nykyään kuitenkin harrastelen omaksi ja koirien iloksi, ei niinkään kilpailumielessä.

Koirainnostukseni on lähtenyt jo lapsuudesta. En saanut omaa koiraa, joten ulkoilutin kaikki kylän koirat. Koko kylä tiesi, että haluan koiranpennun, joten yksi ilta naapuri tuli pahvilaatikon kanssa ja luulin, että siellä on koiranpentu, mutta siellä olikin 3 variksenpoikasta... Kuitenkin hartain toiveeni kävi toteen ollessani noin 14-vuotta vanha, kun isäni toi kotiin pitovaikeuksien takia saamansa saksanpaimenkoira Vilin, joka sai yllättäen pennut 2-viikon päästä. Kotiin meidän iloksi jäi Jekku. Vilin ja Jekun jälkeen ollessani 17-vuoden ikäinen haimme kotiin mustan lapinkoirapennun Bellan. Bella eli yli 10-vuotiaaksi.

Naimisissa ollessani sain ex-mieheltäni Kalelta syntymäpäivälahjaksi saksanpaimenkoira narttu Miran. Innoissani koulutuskentälle lähdettyäni kouluttaja sanoi "kuula kalloon ja uusi koira tilalle". Mira oli liian arka kilpakoiraksi, mutta hyvä perhekoira. Miran menehdyttyä meillä oli perheen kesken suljettu lippuäänestys siitä minkä rotuinen koira otetaan seuraavaksi. Äänestyksen voitti rottweiler.


Vili, Bella, minä & Mira

Harrastukseni rottweilerin parissa alkoi vuonna 1986 kun saksanpaimenkoiramme jättämän aukon perheessämme tuli täyttämään rwn Charlotte "Lotte". Lotte tuli muotovalioksi vuonna 1989. Siitä tuli kantanarttu kasvatustyöllemme, kun A-pentue putkahti maailmaan. Pennuista jäi syntymäkotiin rwu Järvenalhon Amiro " Nalle" ja rwn Järvenalhon Amitza, josta tuli minun ensimmäinen kilpailukoira. Nallesta tuli ex-mieheni Kalen kilpakoira. Kaikkien tuntema "Jäyhä Jököttäjä". Amitzan piti jatkaa Lotten linjaa, mutta se ei täyttänyt jalostustyöllemme asettamiamme kriteerejä.

Pentueesta, jossa Nalle oli isänä, hankittiin kaksi narttua, joista toinen meni sijoitukseen pariskunnalle, joista sain elämän mittaisia ystäviä. Todella hyväluontoisia narttuja, joita oli vaikea jättää käyttämättä jalostukseen, mutta huonojen lonkkien takia tähän päädyimme. Nallen tytär rwn Mustan Pekan Nice Like Norah "Noora" oli ensin minun koulutettavana avo-jäljelle asti, josta Kale jatkoi eteenpäin. Noora oli meidän viimeinen pelastuskoira, koska siitä toiminnasta oli luovuttava ajan puutteen vuoksi.

D-pentueesta kotiin jäi rwn BH JK1 Järvenalhon Dafne Migaja "Muru", jota ei huonojen kyynärpäiden takia käytetty jalostukseen. Muru kuoli 7-vuotiaana imusolmukesyöpään. I-pentueesta jäi kotiin minun aarteeni rwn BH Järvenalhon Infanta Ixsora "Iita". L-pentueesta kotiin jäi rwn Järvenalhon Lovely Lara. Laraa ei käytetty jalostukseen. Iita oli emona N-, Q-, S-, & T-pentueelle, joista kotiin jäi rwn Järvenalhon Quesera Qadira "Sera". Seraa ei käytetty jalostukseen huonon lonkan takia. V-pentueesta kotiin jäi rwn Järvenalhon Very Nice Verah "Veera" jota ei käytetty jalostukseen huonon luonteen vuoksi.

Uutena aluevaltauksena piti löytää jokin vähemmän haastava ja voimakas rotu. Harkinnan jälkeen päädyin australianpaimenkoiraan ja vuonna 2020 Julsamorous kennelistä tulikin maailman ihanin "Tinni" apkn FI MVA Julsamorous Trick Or Treat. Tinnin kanssa on harrastettu jälkeä ja tottista. Paimennustakin kokeiltiin, mutta se ei ollut Tinnin laji. Toivon mukaan näemme Tinnin pentuja keväällä 2023.

Jalostukseen käyttämiäni koiria vuosien saatossa:
Charlotte A-, & B-pentueet
Åberweiler's Annette, joka oli A-pentueen Amrosan pentu. C-, D & E-pentueet
Järvenalhon Dafne Modella "Ninja" F-, & J-pentueet
Järvenalhon Euro Pearl "Helmi" G-, I-, & L-pentueet
Järvenalhon Euro Exquisite "Lotte" H-pentue
Järvenalhon Greatgirl Gilda "Neea" K-, M-, & P-pentueet
Järvenalhon Heartbreaker "Dixi" O-pentue
Järvenalhon Infanta Ixsora "Iita" N,- Q-, S-, & T-pentueet
Järvenalhon Mon-Ami Militza "Lola" R-pentue
Järvenalhon Quesera Qerene "Helinä" V,- & W-pentueet
Järvenalhon Quesera Qamie "Aada" U-pentue
Järvenalhon Very Nice Verona "Ronja" X-, & Z-pentueet
Järvenalhon Wonderful Wiona "Nana" Y-pentue
Järvenalhon Xtreme Xiraj "Terra" A2-, & B2-pentueet