Tulossa

Suunnitteilla australianpaimenkoirapentue Tinnille mahdollisesti alkuvuodelle 2025.
Tällä hetkellä ei suunnitelmissa rottweilerpentueita.

Pennut luovutetaan:
- n. 7-8 viikon ikäisenä
- kasvattajan tuen kera
- rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon
- rekisteröitynä Ruokaviraston koirarekisteriin
- mikrosirutettuina
- eläinlääkärin tarkistamina
- useaan kertaan madotettuina
- kattavan pentupaketin kera
- mahdollisuudella palauttaa koira
- lisäksi australianpaimenkoirille tehdään pentusilmätarkastus

Mitä odotamme sinulta?
- perustietoa rodusta, sekä koiranpennun kasvatuksesta aikuiseksi koiraksi
- yhteistyökykyä ja mielenkiintoa yhteydenpitoon kasvattajan kanssa
- kiinnostusta terveystarkastusten tekemiseen, se on rodulle, kasvattajalle, sekä omistajalle tärkeää tietoa
- kiinnostusta kouluttamista, sekä näyttelyitä kohtaan

Ennen pennun hankintaa
Olethan harkinnut huolella pennun hankinnan? Koira on uusi perheenjäsen, josta on vastuussa ehkä 10-15 vuotta. Tänä aikana elämässäsi voi tapahtua muutoksia, ja silti sinun on huolehdittava koirastasi. Koiran hoito myös maksaa. Koira syö joka päivä, se on rokotettava ja se voi sairastua. Ja kun suunnittelet lomaa, koira tarvitsee hoitopaikan. Pennun hankintahinta on vain osa kuluista. Koirasta on ison ilon lisäksi myös työtä. Jos vielä haluat pennun, olen kasvattajana valmis auttamaan sen kehityksessä.

Pentueen eteen on tehty valtavasti työtä jo ennen sen syntymistä. On selvitetty vanhempien taustoja ja huolella sitä, sopivatko ne toisilleen. On selvää, että kasvatuksessa pyritään kokonaisuudessaan terveeseen koiraan, myös luonteeltaan ja rakenteeltaan. Koirat ovat kuitenkin eläimiä ja ne voivat sairastua. Yksikään kasvattaja ei pysty takaamaan sitä, että pennusta kasvaa terve aikuinen koira. Jos oletat toisin, älä hanki elävää eläintä. Voit myös itse vaikuttaa koiran terveyteen. Ei kannata kuunnella ketä tahansa, vaan kasvattajan ohjeita. Hänellä on kokemusta ja tietoa ainakin siitä, kuinka omat koirat ovat kehittyneet hyvin. Jos et luota kasvattajaan, älä hanki pentua häneltä. Luottamuksen on oltava molemminpuolista. Kasvattaja luottaa siihen, että ymmärrät hankkivasi pitkäaikaisen lemmikin ja perheenjäsenen. Sinun on myös perehdyttävä koiran kasvatukseen ja koulutukseen. Vain sillä tavalla koiran ja sinun välillesi voi syntyi toimiva suhde.

Kun kilpailet koirasi kanssa, kennelnimi velvoittaa myös sinua. Sen kautta edustat kasvattajaa. Törkeä käyttäytyminen leimaa koko kennelin. Keskity koiran kanssa vain omaan suoritukseesi, älä arvostele muita. Jos olet valmis sitoutumaan näihin asioihin, tervetuloa joukkoomme.

Kopioitu kirjasta ’Joka koiran lakitieto’