Tulossa

Suunnitteilla pentue Tinnille vuoden 2022 alkupuolelle

Pennut myydään vain harrastaviin koteihin!

Pentueen emä:
FI MVA Julsamorous Trick Or Treat "Tinni"

HD A/A ED 0/0 LTV1 VA0 SP0
Silmät terveet 11/2021
LTE 93++

Tinni on luonteeltaan avoin ja ystävällinen. Aussiemaiseen tapaan hyvin energinen ja aktiivinen kaikkea tekemistä rakastava hymynaama. Se on hyvin tottelevainen ja nopea oppimaan. Tinni treenaa tottista ja jälkeä, sekä käy satunnaisesti näyttelyissä. Se on pentuajan pissatulehdusta lukuunottamatta ollut aina terve, eikä sillä ole havaittu esimerkiksi mitään allergioita. Tinni on geneettisesti puhdas prcd-PRA & HSF4 ja se voi olla CEA kantaja.

Pentueen isä ilmoitetaan myöhemmin

Minullekko Aussie?

Paimenkoirarodulle tyypillisesti australianpaimenkoirapennusta kehittyy vilkas, älykäs ja energinen koira. Rotumääritelmän mukaisesti australianpaimenkoiran tulisi myös vartioida, mikä nyky-yhteiskunnassa ei välttämättä aina ole toivottu ominaisuus. Ongelmia ei kuitenkaan pääse syntymään, jos pennunostaja on perehtynyt huolellisesti pennun odotettavissa olevaan luonteeseen ja osaa ystävällisen määrätietoisesti viitoittaa pennulle alusta asti millainen käytös on toivottavaa ja mikä ei ole sallittua.
Energisyytensä ja työkoirataustansa takia australianpaimenkoira tarvitsee mielen ja ruumiin virikkeitä voidakseen hyvin. Jos virikkeitä ei tarjota, turhautuminen voi purkautua pennun omistajan näkökulmasta ongelmakäyttäytymisenä, kuten kodin tai omaisuuden puolustamisena tai liikkuvien kohteiden paimentamisena. Kuten minkä tahansa pennun kanssa, australianpaimenkoirapennunkin tulevaisuudelle luodaan parhaat onnistumisen edellytykset heti luovutusiän jälkeen monipuolisella sosiaalistamisella.

(Australianpaimenkoirat ry)

Yhteydenotto

Kaikki pentukyselyt alustavasti vain sähköpostilla!

Huomasimme edellisen pentueen kohdalla, että korona-aika on tosiaankin vaikuttanut kyselyiden määrään ja kyselyitä tuli yli 100, tästä syystä toivomme kaikkien laittavan ensin sähköpostia.

jarvenalho@gmail.com

Järvenalhon pentu luovutetaan;

- aikaisintaan 7-viikon ikäisenä
- rekisteröitynä Suomen Kennelliittoon
- sirutettuna & madotettuna
- eläinlääkärin tarkistamana (pentutarkastus & silmäpeilaus)

Pennut kasvavat sisätiloissa arjen keskellä ja niitä saa tulla katsomaan niin usein kuin haluaa.
Kelien salliessa pennut ulkoilevat monta tuntia päivässä.